Dagens kök

image image

Köksdelen mot hallen är färdig bara vitvarorna som ska på plats. Idag fick jag åka dit och diskutera sockellådan. Om vi skulle ha den skulle han få plocka bort två framben på skåpen samt att det rent estetiskt inte skulle bli fint. Då han skulle vara tvungen att skära ur i en av inramningslisterna för att få plats med lådan. Så vi avstod och lite tråkigt är det för vi hade planerat att ha plåtarna till ugnen där. Men köket är så fint och ser ut precis som jag önskat så jag är så nöjd.


image

Golvet är lagt i stora sovrummet 👌🏼

9 thoughts on “Dagens kök

 1. Sarah Pedersen

  Hej!
  Vi bygger ett priofyra i Malmö. Har kikat lite på din blogg då ni verkar va några veckor före oss.
  golvet ser sjukt fint ut. Är det standardparketten man kunde välja? Vi tog den men färgen som heter rustik 🙂

  Reply
  1. Wilda Post author

   Hej! Vi valde milky white och det tillkom ingen kostnad 😊 Den rustika var också fin tillkom det någon kostnad för den? Kul med priofyra, det huset har en sjukt bra planlösning 👌🏼!

   Reply
   1. Sarah P

    Nej, det tillkom faktiskt ingenting! Vi blev glatt förvånade och körde på rustik 😄 Priofyra känns riktigt bra! Vi valde vision utan takkupa först, men när priofyra kom bytte vi snabbt som attan. Priofyra passar bra in i skånsk miljö också, lite kortare gavelutsprång etc. Så nice med öppen planlösning i kök/vardagsrum.
    Har ni bra snickare?

    Reply
    1. Wilda Post author

     Ja, vi är jättenöjda 👏🏼. Vi upplever att de är väldigt noggranna 👌🏼! Vi har inte de snickare som eksjöhus vanligtvis använder utan lokala snickare.

     Reply
  2. Anela

   Hej,
   Jag får be om ursäkt för att jag stör här på en annans blogg. Hoppas ni förlåter mig 🙂
   Sarah Pedersen, kan du vara snäll och höra av dig till mig – dizdarevic.anela@gmail.com. Vi bygger också Prio 4, är i början av processen. Jag har lite frågor kring trappor, som vår säljare inte kunde svara på. Vi är inte så många som bygger/har byggt Prio 4 och det finns inga visningshus, så man får be om hjälp där man kan 🙂

   Mvh, Anela
   http://priofyra2016.blogspot.se/

   Reply
 2. Sarah P

  Ja, de har rest huset m.m. Vi har gått på eksjöhus säljarens tips här nere, också en lokal byggare, och ska jag vara helt ärlig så har det fungerat sådär. Deras arbetsinsats kan jag inte säga någonting om, för själva bygget ser bra ut. Däremot är huvudentreprenören rätt otrevlig mot oss och han har för mycket att göra så han har satt in polsk arbetskraft (!), trodde eksjöhus stod för svensk hantverkstradition ☹️
  Har ni haft mycket tillval med kakel och el? Upplever att det var där det sprang iväg i pris! 😁

  Reply
  1. Wilda Post author

   Vad tråkigt!! Snickarna är ju bland de viktigaste personerna i ens husbygge. Innan vi kom till de tillvalen hade vi läst många bloggar och så. Så vi förstod att här blir det dyrare. Med kakel ooch klinker har vi haft himla tur så de enda kakel eller klinker som blev dyrare per kvadrat är kökskakel samt hallklinkers. De andra fick vi under 250:-. Sedan har vi sett att många får tillägg på laserskurna, större än 20*20 kakel eller klinker men det har inte vi. Det enda tillägg som tillkommer är mosaiken i köket samt ev. badrummen. Elen blev det som sagt tillägg men kanske ”mindre” än vad räknat med. Så än så länge håller vi kostnaderna rätt så bra 😊! Men det är bra att räkna med att det kostar extra när man bygger trots kostnadskalkylen. Ska ni måla eller tapetsera?

   Reply
   1. Sarah P

    Vi har inte kommit så långt ännu i våra funderingar! Vi tänkte känna av läget lite när det börjar närma sig att välja allt det där 😄 Antar att det tillkommer för tapeter, vitt målat borde vara standard?

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *