Elmöte

Wilda   2016-03-22   8 kommentarer till Elmöte

Idag hade vi elmöte, det blev lite tillval och inte så många bortval 😉 Som tidigare nämnts ingår det ett paket med 15 spottar med dimmer samt två handdukstorkar. Men vi berättar var vi placerade ut dem.
Insidan:
3 spottar i hallen
4 spottar i köket
2 fönsterspottar i köket
1 fönsterspott i tvättstugan
4 spottar i stora badrummet
2 spottar i lilla badrummet
1 fönsterspott i allrummet
3 fönsterspottar i vardagsrummet i de stora fönstren
Sedan flyttade vi en del uttag till andra väggar osv. Till exempel i barnens sovrum flyttade uttagen till under fönstren istället för bakom sängarna där de annars hade hamnat.
I köket valde vi bort de två hörnboxar som ingick och valde i stället  3 stycken Elko plus som kommer att vara mer integrerat i kökskaklet. Ett extra uttag till höger om hällen efter tips från andra priotvåare.
I vardagsrummet valde vi 2 stycken lamputtag i taket över matbordet (Jag vill ha två lampor över det) sedan ett lamputtag i taket över soffbordet. Där ska min Eos få sväva.
Utsidan:
4 takfotsspottar på entrésidan.
2 st rör utdraget till utebelysning på gavelsidan mot vägen där allrummet är.
Flyttade belysning samt uttag på vardagsrumsidan till andra sidor samt ett extra uttag vid stora altandörren.
Vi tog offert på lampor samt installation de blev sammanlagt 6 st sådana i alla fall, Modena från Konstsmide våra blivande grannar har sådan och de är snygga:
modena-1-
(Bild lånad från Lampgallerian )
Imorgon ska de börja med elen i huset och vi hoppas på offert på de tillval vi gjort.

8 thoughts on “Elmöte

 1. Simon

  Ingår de där 15 spottarna och handdukstorkarna med huset eller är det något ni förhandlat till? Tror inte jag sett eller läst något om de i leveransbeskrivningen.

  Reply
  1. Wilda Post author

   Spottarna ingår i ett paket som vårt lokala säljkontor förhandlat fram tillsammans med Handdukstorkarna. Så det ingår nog inte hos alla. Men som vi tidigare nämnt vi betalar för dem, de finns med i vår kostnadskalkyl. På vår byggresa samt information från andra som bygger ingår det olika saker i husen från början. Några hade tex bara rostfria vitvaror för oss var det ett tillval. Så man ska nog aldrig utgå från andras kostnadskalkyler på huset eller vad som ingår hos andra. 😊

   Reply
 2. Christoffer Olsson

  Det paketet som ingår med handdukstork och 15 spotlights, är det från eksjöhus eller är det något ni fått via elentreprenören?
  Jag har sett på flera bloggar att det ingår olika saker hos olika Eksjöhuskontor, tror inte vi fick något utöver standardsakerna i huset om vi inte gjorde tillval 🙁 Dock fick vi en rabatt på hussatsen, så det kanske är något sånt istället för att få saker?

  Vi har lagt in 50 000 i budget för extra el så man får väl se var det landar, en väldigt stor post för att få in lite lyse i hemmet 🙂 Men det är ju svårt med alla saker man inte kan göra om så lätt senare!

  Reply
 3. Christoffer Olsson

  Jättesnygg fasadbelysning förresten! Det kanske vore något att visa sambon och hoppas på att få godkänt på 😉

  Reply
 4. Vibyggerkaptensgården

  Väntar med spänning på offerten! Vi har mötet imorgon sen dra de igång med elen v 14. Vi vill veta pris innan de börjar.. Har budgeterat 50 000 extra på el men har ingen aning om hur långt vi kommer med det? Vad har ni räknat med? Och vilken sorts spottar har ni valt? Jag vill så gärna ha med gulaktigt ljus när vi dimrar..

  Reply
  1. Wilda Post author

   Vi hade ingen speciell budget gällande elen 😵. Vi hade inte direkt tänkt några jätteavancerade saker. Blir det jättedyrt får vi skala bort vissa tillval.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *