Grund och markarbete

Vårt hus kommer levereras vecka 7, det kommer att vara vinter och kallt. Vad vi har förstått kommer de och gör plattan några veckor innan. I och med det började vi att tänka på snö och tjäle. D har läst på nätet att är det tjäle måste de gräva under tjälen och fylla upp med grus. Detta kan ju bli rätt så kostsamt om det blir en vargavinter och tjälen är djup. För det går inte att bygga på tjäle och det kan man ju tänka sig att när den tinar att huset kan sjunka.  Hur tänker ni andra som har leverans i januari -februari? Ska vi fundera på att själva anordna markarbete samt platta? På en annan blogg som har husleverans två veckor innan oss,  Villafunk kommer markarbetet påbörjas i december.
Tyvärr kan man ju inte förutse vintern… och det kan ju bli en stor utgiftspost om man måste gräva djupare på grund av tjälen och fylla upp. Onödigt dyrt om det går att undvika genom att göra plattan tidigare.

3 thoughts on “Grund och markarbete

 1. Mikarl

  jag gjorde så att dom fixade ett delstartsbesked på mark och platta för att själv göra markjobbet . Men då måste ni ha grundritningarna färdiga på erat hus. Jag skulle om jag vara er anlita en firma som fixar plattan innan vintern. Eller prata med dom som ska göra plattan att börja tidigare.

  Reply
 2. Sandra

  Det där kan bli stressigt! Tror att just det här är anledningen till att de vill komma igång m markarbetet direkt vi fått startbesked. Antar att de drar igång i mitten/slutet av oktober o vi har leverans samma vecka som ni.

  Reply
 3. Sandra

  Hej igen! Vi pratade m vår kontrollansvarige idag om tjälen, bygga hus på vintern mm. Han menar att tjälen inte gått så djupt att det kräver någon direkt ytterligare utgrävning än normalt. Hela min oro gällande att bygga på vintern fick han bort med sina förklaringar på diverse frågor. Eksjöhus bygger o monterar året om oavsett väder, de har rutin, tror inte att vi ska oroa oss i onödan! Trevlig kväll

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *