Slutbeställning

Idag var vi iväg och skrivit på papper efter papper, slutbeställningen! Det mesta var som det skulle förutom att vi fick välja annan topp på kaminen då den vi hade valt hade utgått. Men det är inget vi gråter för. Allt som allt slutade alla tillval på cirka 70 000 :-. Köket är den största posten tillsammans med vitvaror.  Leveransvecka troligen vecka 5 eller 6 istället för tidigare vecka 2. Samtidigt så signerade vi bygglovsansökningarna, Eksjöhus hade fyllt i alla ansökningar och uppgifter om den kontrollansvarige som vi hade valt. Det var jätteskönt att slippa det. Nybyggnadskartan som vi tidigare har berättat om som kommunen mätte fel på. Eksjöhus hade fortfarande den kartan som var fel och placerade huset på, suck. Fast vi har mailat rätta kartan och hur vi vill ha huset. Även huset samt carporten var felplacerad. Utöver det fick lite information om att entreprenadkontrakt kommer att skrivas cirka 10 veckor innan huset levereras. Då får vi även el ritningen samt avloppsritningen. Så nu kommer vi inte höra något under tio veckor om inte det är något med bygglovet som ska kompletteras. Idag fick vi även offerten på kakel och klinkers från Beijers. Kommer mer om detta i nästa inlägg.

6 thoughts on “Slutbeställning

 1. Nya huset

  Spännande! Imponerande att ni lyckades göra så ”få” tillval. För oss drog nog tillvalen iväg 150 000. Å andra sidan stod köket för över 60 000 kr av dessa.
  Trist med nybyggnadskartan, hoppas det löser sig snabbt!

  Reply
  1. Wilda Post author

   Det känns faktiskt helt ok med 70000 då vi ändå gjorde tillvalen med vitvaror, kök och sedan glömde en större post, kaminen 🙂

   Reply
 2. Sandra

  Grattis nu är ni igång på riktigt! Kanske får tålamodet prövas igen när bygglovet skickas in dock. Så är det för oss, känns som drar ut nåt väldigt på tiden 😁. Hoppas det går smidigare för er! V 5-6 låter ju jätte bra! vi har inte fått leveransbesked än..

  Reply
  1. Wilda Post author

   Vi hoppas ju att det verkligen blir någon gång de veckorna passar bra med inflytt under sommaren 🙂

   Reply
 3. Maria

  Så kul med ännu ett prio2! Vi håller oxå på förfullt och planerat vårat prio2! Fick vårat preliminära leveransbesked igår! Vår säljare har mer eller mindre ”lovat” inflyttning (första leverans efter jul) innan sommaren men nu fick vi 1a leverans v18! Så helt plötsligt skiljer det 4 månader! Hoppas verkligen er säljare håller vad han ”lovar”! Vi är rätt så besvikna! Håller tummarna för er!

  Reply
  1. Wilda Post author

   Hej och välkommen! Åhh fy vad tråkigt. Var ska ni bygga? Vi har en liten teori att det beror på vilka som ska bygga huset? Vi vet ej om det stämmer men till exempel NM bygg (tror jag de heter) verkar ha mycket att göra. RR bygg ska eventuellt bygga vårt hus om säljaren fått rätt information.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *