Tycke och smak

Ibland känner jag att jag blir påverkad av alla bloggar och inspo på instagram både positivt och negativt. Tidigare har jag inte varit rädd för färg och mönster men nu kollar jag nästan bara på ljusa enfärgade möbler och tapeter. Ibland känns det som jag har tappat bort vad som är min stil. Problemet är att jag tycker att all inredning är vansinnigt snyggt som det romantiska, skandinaviska, svart och vitt eller industriella m.m. ja, jag skulle kunna räkna upp alla stilar för det mesta är snyggt när det är enhetligt. Men hur vill jag/vi ha det? Ofta tänker jag det är praktiskt med ljust överallt då vill man inte göra om tapeterna efter två år t.ex. Men det kanske jag ändå vill för det är inte min stil. Jag läser bloggen Kaptensgården och de har lagt upp förslag på tapeter med mycket färg och mönster det fick mig att fundera. Innan vi bestämde oss för att bygga hus skulle vi bygga ut vårt befintliga men fick avslag på bygglovet. Det tackar vi för idag! Då hade jag bestämt att barnens rum samt eventuellt vårt sovrum skulle ha tapeter från Majvillan .

körsbärsdalen_rosa  körsbärsdalen_grå

Dessa heter Körsbärsdalen rosa och grå

estelle_gul alice_rosagul

Den gula heter Estelle och den andra heter Alice.

sugartree_grå

Sugar Tree grå

Jag tycker tapeterna är fantastiska och igår gjorde jag slag i saken och beställde hem tapetprover på dessa fem tapeter. Jag vet inte hur de ser ut i verkligheten då det inte finns någon återförsäljare i vår stad. Jag kommer INTE SLUTA läsa andras bloggar eller kolla instagram för  inspiration för det är nästan det bästa med att bygga hus att vi har börjat följt andra som är på samma resa. Men jag ska försöka för min egen skull fokusera på vad jag vill ha inte vad kanske andra tycker är snyggt.

8 thoughts on “Tycke och smak

 1. Sandra

  Roligt att du läser vår blogg!
  Du gör rätt, fokusera på vad du vill. Jag är nog inte helt rätt ute alla gånger men vi har en helt egen stil hemma. Mycket ärvt, nytt o design i en salig blandning! Vi gillar färg på rätt ställe men även vitt.

  Älskar o hatar instagram o inredningsmagasin på en o samma gång, det blir ibland mer hämmande än inspirerande.

  Tapeten Estelle gillar jag jätte mycket!

  Reply
  1. Wilda Post author

   Jag gillar verkligen gult! Men få inredningsdetaljer är det vet inte vad det säger om färgen ;-). Vi har också vitt och kommer att ha det igen men jag får inte glömma min andra färgglada sida 🙂

   Reply
 2. Maria

  Det är så svårt det där. Jag har kommit till en punkt då jag känner att jag verkligen hittat min stil. Både i inredning och i kläder. Någonting hände när jag fyllde 30 tror jag. Hittade mig själv då liksom. Jag har inga tips direkt. Ville mest säga att jag könner igen mig i tankarna:)

  Reply
  1. Wilda Post author

   HAha .. då får jag vänta, det kanske kommer när jag fyller 40 år då ;-).

   Reply
 3. Emma Sandberg

  Jag är precis som du, väldigt lättpåverkad. Allt och alla har ju så himla fint. Men jag vill faktiskt inte ha ett ”magasin-hem” med alla ”rätta” posters och ljusstakar. Det är fint men känns lite opersonligt. Jag kommer nog köra på en mix av allt jag gillar men ändå försöka hålla någon sorts röd tråd. Jag tror att ert hem kommer bli jättefint oavsett stil, gå på din magkänsla och köp det du egentligen vill ha 😉👍 / #emmaårobinbyggerhus

  Reply
  1. Wilda Post author

   Ja, jag tror också det är viktigare med en röd tråd än vilken inredning man har. Men jag kände häromdagen att jag hade glömt det!

   Reply
 4. Lisa

  PRECIS så känner jag också! Kom på mig själv för någon vecka sedan att vårt hem är ju sterilt! Och vi älskar färg. Så de pastellfärgade kuddfodralen i soffan åkte ut och jag köpte in kuddar med starka färger och mönster. Det blev startskottet på att hitta tillbaka till sin egen smak/inredningsstil. Ibland inreder jag utifrån vad jag tror att alla andra gillar… men glömmer vår egen stil.
  Jättefin blogg! Vi väntar på ett ”tomtsläpp” och drömmer om att bygga just ett prio2! 🙂

  Reply
  1. Wilda Post author

   Hej och tack! Vi gillar verkligen priotvå och är glada att vi bestämde oss för det huset 🙂 Jag tror det är lätt att förlora sitt eget tycke när man hela tiden matas av alla fina hem i sociala medier.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *