Uppkopplad värmepump

Vi har en Nibe 750 frånluftsvärmepump som verkar vara mer eller mindre standard i nya hus. Idag fick jag se en lös kabel på baksidan och blev förstås lite nyfiken. En nätverkskabel!dsc_1063-01Kopplade in den till routern och sedan får man gå in i menyn på pumpen för att konfigurera nätverksinställningar. Gå till Värmepump -> plusfunktioner -> internet -> nibe uplink.
Där ser man pumpens serienummer och kan begära en anslutningssträng som du behöver för att koppla ihop din pump med ditt konto hos Nibe som du skapar här: https://www.nibeuplink.com/
Efter det kan du logga in och se en massa information som tex temperaturer, larm, fläkthastighet osv. Går även att se om det finns nån ny mjukvara till pumpen vilket det gjorde till vår.
nibeuplink
Finns även en adroid/iPhone app att installera, sök på Nibe så hittar ni den. För lite mer avancerade funktioner som att ändra inställningar och loggar får man betala 249:-/år. Ska testa att uppdatera mjukvaran en annan dag för vem vill inte ha isländska som menyspråk 😉

5 thoughts on “Uppkopplad värmepump

 1. Emil

  Hej!

  Tack för bra läsning och inspiration!

  Under ”Ekonomi” har ni angett olika kostnader i er produktionskostnadskalkyl som uppkommit under husbyggets tid . Med tanke på att ni är inflyttade och klara så undrar jag om summan för ert PrioTvå är den totalsumman ni angivit? Eller finns det mer kostnader som ni inte hunnit speca upp än?

  Reply
 2. daniel Post author

  Hejsan Emil!
  Den sidan har inte blivit uppdaterad på väldigt länge tyvärr. Ekonomin flyttade över till ett Excel dokument istället. Men kortfattat så exklusive tomt så rör det sig om ca 2.6 – 2.7 för att få huset på plats. Sedan tillkommer kostnader för att ordna till tomten osv. Kan maila dig om du vill veta mer?

  Reply
 3. Ida

  Hej Tycker ni har en så bra blogglista! Jag letar dock efter en blogg som jag nu inte kan hitta i flödet 🙁 har ni tagit bort någon nyligen? Kommer tyvärr inte ihåg vad den hette. De hade nyligen satt kakel 15×15 i halvförband precis som vi har tänkt oss så det var så bra att kunna kolla hur det blev. Förstår om ni inte har koll på alla bloggar men tänkte fråga iaf.
  Hälsningar Ida

  Reply
  1. daniel Post author

   Hejsan Ida! Har inte plockat bort någon blogg i listan så dem finns nog någonstans där om den funnits tidigare.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *