Väntans tider

Nu går vi i väntans tider på eventuell leveransvecka samt på bygglovsritningarna. Vi har i dagarna fått köpebrevet på tomten så vi kan efter vi har fått ett värdebevis på tomten ansöka om lagfart. Jag trodde banken hjälpte till med detta men det skulle vi göra själva 🙂  Värdebeviset fixar mäklare. Gällande bygglovsritningarna, kanske en dum fråga? Vår säljare har ju fått information om hur vi vill placera huset. Men hur vet de vilken höjd huset ska ha, till exempel ska det höjas upp eller grävas ur!? För jag antar att sådant ska stå med i ansökan till bygglovet!?  Från en sak till en annan. Jag har sett på sociala medier att IKEA kommit ut med sin nya katalog, jag har inte fått någon men fick MIOs katalog igår. Där var det mycket fint.

miomabord

Bland annat det här matbordet som gick att välja i en massa olika utförande just det här bordet är i vitoljad massiv ek. Matbordet heter Raw och du hittar det här MIO men jag kan tycka att det var dyrt. Samt denna vägglampa, Crown som det var kampanj på nu två för 999:-. Dessutom fick vi 300:- rabatt om vi handlade för 600 :- . Dessa lampor skulle fungera som sänglampor eller i vardagsrummet.

miolampa

Vi har två saker utöver förvaring som vi behöver och det är soffbord samt soffa. Vår soffa är inte gammal men dynorna har tryckts ihop och tyget är nopprigt och fult nästa gång ska vi välja en soffa som inte har ”grovt tyg” för det verkar inte hålla ihop själva dynan. Min bror har köpt denna soffa:
modernliving

Modern Living från MIO och nu får de agera testpersoner om den håller måttet. Vi gillar att sitta i soffan så den bör vara både snygg, bekväm samt hållbar 😉 En viktig sak till vi har inte plats för någon koloss utan det måste vara en nättare soffa. Till det ett passande soffbord gärna nättare form som detta:

shanghai

Shanghai även det från MIO. Mycket fint finns det!

 

 

 

 

14 thoughts on “Väntans tider

  1. Wilda Post author

   Jag har läst på andra bloggar att de hjälper till med det men vår bankkvinna sa att vi kunde göra det själva. Vi har Nordea

   Reply
 1. Lasse

  Antar ni fixat karta via kommunen. Där står höjder. Vi resonerade vad som var lämplig höjd med säljaren. Färdigt golvhöjd skall vara med.

  Reply
 2. Sandra

  Kommunens nybyggnadskarta anger alla mått som sedan Eksjöhus kan göra beräkningar utifrån.

  Och glöm inte att färg på huset ska vara med i bygglovsansökan. Vi missade det o har läst i flera bloggar hur man sedan får kompletteringar just på den detaljen.

  Snygg lampa. Bordet är jag också sugen på! Mio har fått in mycket snyggt

  Reply
  1. Wilda Post author

   Vi ska komma ihåg färg på huset 🙂 jag har förstått att det efterfrågas. Men Molly vill att det ska vara lila där kanske det är stopp

   Reply
 3. Maria

  Höjden skrivs in i nybyggnadskarta men vi var även med innan utsättning av hus och diskuterade med markkillarna. Jag tror höjden justerades något men inget som påverkade något bygglov eller så.

  Reply
  1. Wilda Post author

   Vi hittar ingen höjdangivelse, mer än höjden och fallet på tomten 🙂

   Reply
 4. Emma Sandberg

  Har ni gjort någon markundersökning än? om det behövs dvs. Vi gjorde det och det var tur för då fick vi veta hur mkt de behövde gräva ur utöver det som ingick och det landade på strax över 200 000kr extra på markjobben. En kostnad som inte är så kul att få som en överraskning. Vår säljare var tydlig med att det tillkommer redan från början så vi var förberedda. Jag hoppas att ni har bättre underlag än vad vi hade 🙂

  Men vad roligt att det rullar på för er nu! Det känns som en evighet att bara vänta men tiden går snabbare än man tror. Vi var i vårt hus igår och såg att det fixat fönsterfoder och fönsterbrädor, såå snyggt! 3 månader kvar för oss och nu känns det nåbart och verkligt 🙂

  Prio två är verkligen ett kanon val av hus!

  / Emma S

  Reply
  1. Wilda Post author

   Kommunen hade gjort en markundersökning och enligt den ska det var bärlag för hus tidigt. Så vi hoppas ju verkligen att det är så. När huset kommer och vi ser det känns det som att det kommer gå fort 🙂 Ni är snart på plats får ni fira jul i nya huset eller blir det på gränsen?

   Reply
 5. Linnéa

  Hej!
  Vad intressant att läsa er blogg!
  Vi ska själva bygga ett PrioTvå hus och har för några dagar sedan bara varit på avropet! 🙂
  /Linnéa

  Reply
 6. Emma sandberg

  Ok vilken tur att marken är bra 😃 Vi har slutbesiktning v 37 så planen är att vara inne i huset till första advent. Vi får se om vi lyckas hinna köpa alla möbler till jul eller om släkten får sitta på golvet 😉

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *