Planering av el

I fredags tänkte vi ta en liten titt i huset men då var inte snickarna där. De väntar på andra leveransen så de kan inte göra så mycket innan den. De har arbetat på bra! Så nu väntar vi samtal från den entreprenör som ska göra elen. Eller ska vi kontakta dem? Vi har filurat på elritningen här hemma och Eksjöhusen verkar vara bra utrustade med el- och nätverksuttag. Det vi har fått tips om är att välja till ett uttag till höger om spishällen. Som vi tidigare skrivit om har vi betalat för 15 spottar samt två handdukstorkar redan då de finns inräknade i vår kalkyl. Gällande spottarna tänker vi dagsläget såhär:
4 takspottar i köket vid arbetsbänken.
2 fönsterspottar i kök
1 fönsterspott i tvättstugan
1 fönsterspott i allrummet
2-3 fönsterspott i vardagsrummet (Ska vi ha i alla stora fönster plus altandörren eller bara i de två stora fasta fönster och ingen i altandörren?)
5 takspottar i stora badrummet
2-3 takspottar i lilla badrummet
3 takspottar i hallen alt. spott i sidljuset samt annan armatur i taket
4 takfotsspott på entresidan
Detta är önskemålet men vi får nog välja bort några då kostnaderna gällande spottarna kommer säkert dra iväg. Samtidigt är det tillval man inte kan ångra efteråt utan det är lite nu eller aldrig.
Ni som byggt tidigare med Eksjöhus ingår uppsättning av utearmatur eller får man betala extra för det?

 

13 thoughts on “Planering av el

 1. Lasse

  Intressant att få Er kostnadsbild, då vi också funderar på omfattning av spottar. Mvh Lasse

  Reply
 2. Emma

  Hej, Jag skulle välja fönsterspott även vid altandörren i v-rummet.
  Vi har 4 spottar i stora WC och 2 i lilla och det räcker gott och väl. Dock är de dimmbara.

  Det är så kul att följa ert bygge 😊

  / Emma

  Reply
  1. Wilda Post author

   Tack, precis som det var kul att få följa ert! Aha för vad vi förstår är det väl lampor i badrumsskåpet också?

   Reply
 3. Vibyggerkaptensgården

  Håller med er, känns väl tilltaget fr Eksjöhus! Men Jag är ändå livrädd för kostnaden fr elektrikern, vi har budgeterat för 30 spottar, handukstork, dimrar och armaturer ute. Jag tror det kommer dra iväg ändå. Berätta gärna mer när ni fått kontakt m elektrikern!

  Reply
 4. Christoffer Olsson

  Vi funderar också på delen av huset och alla dessa spottar.

  Vi har nog tänkt 6 i stora badrum och 3-4 i lilla, 4 i hall, 4-5 i tvättstuga och kanske 6 st i taket i köket. Plus fönster, men får se i vilken omfattning.
  Vi har nya modellen av prio två (kommer v.19) där det är tre fönster i. Vardagsrum istället för fem så där räknade de med två spotlights per fönster. Tror vi är en av de första som beställt den andra modellen av prio två så man kan ju inte se hur andra gjort där.

  Får se var tusan man landar i kostnad. Speciellt när klinker/kakelbeställning ska göras också. Samma problem som jag sett att andra stött på där, vi hade inte heller tänkt på att firman vill ha extra för att sätta större plattor än 25×25 och klinker på vägg är tillägg osv. Som det ser ut just nu så är tillägg för arbetet nästan större post än tillägg för dyrare material i badrummen 🙁

  Reply
  1. Wilda Post author

   Vad spännande med nya priotvå! Skulle vara kul att följa er när ni får det. Just det med kakel och klinker är både roligt och tråkigt då det finns begränsningar hela tiden. T.ex. för 250 kr/kvm och att det kostar att lägga olika storlekar. Oftast kostar klinker över 250 kr men vi hade tur och fick vårt klinker under 250 till badrummen. Det vita kaklet kan man ju komma under 250. Samma som med elen det drar nog lätt iväg.

   Reply
   1. Christoffer Olsson

    Ja det ska bli spännande att se det när det kommer upp! Vi har skapat en blogg men sambon har den låst än så länge. Är mest tankar och funderingar där nu för oss att komma ihåg 🙂 men när bygget kommer igång så kommer vi att börja lägga ut mer vanliga inlägg så man kan följa bygget mer! Kan dela med mig av adressen när det börjar bli dags 😀

    Reply
 5. Emma

  Belysningen i våra badrumsskåp, vi valde standard, är jättestark! Du ser allt du inte vill se , men som tur är går ju det mesta att döljas med smink 😂😉

  Antar att det beror på typ av spott men kan lova att 4 respekt 2 räcker gått och väl i badrummen .

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *