Bygglov

Wilda   2015-08-12   6 kommentarer till Bygglov

Vi har fått frågor om bygglov och vi gör helt enkelt ett inlägg som svar 🙂 Vår säljare sa i början av vår resa att det väntar vi med och vi har suttit lugnt med i båten. I och med avropet har han beställt våra bygglovshandlingar och vi kommer skicka in det när vi har fått allt. Vi misstänker att det är så att även de är trygga med att vi kommer att få bygglov för huset. Om ni kollar på headerbilder så ligger det ett priotvå hus (det med svart tak) som granne till vår tomt. Då vår tomt är till vänster om det huset rakt över vägen. Vi har inga restriktioner gällande fasadfärger eller tak. Restriktioner gäller att det ska vara ett enplanshus på max 240 kvm som vi inte uppnår. Komplements byggnad får vara max 80 kvm samt 3 m byggnadshöjd som vi inte heller kommer att uppnå. Så vi antar att de är säkra på bygglov men det är ju  bara våra spekulationer! Annars vet jag inte hur Eksjöhus tänker lösa det 😉

 

6 thoughts on “Bygglov

 1. Sandra

  Det verkar som Eksjöhus har bra koll, de fixar våra kompletteringar nu. Känns inte som nåt är ett problem när man själv känner att man stökar!

  Tänkte bara fråga hur ni ska göra m bygglovet för carport/garage när ni endast gjuter platta m Eksjöhus o sen bygger själv? Vet att det man söker för måste vara färdigt samtidigt för att slutbesikningen m kommunen ska gå igenom. Vi funderar nämligen på att plocka bort carporten eftersom det var just den kommunen hade synpunkter på.. Men vill gärna fixa grunden m dem.

  Reply
  1. daniel

   Tror inte det ska vara några problem med ett bygglov för hus och garage. Inte helt säker men tror man kan ha olika slutbesked på huset och garaget så att man får flytta in även om garaget inte är klart. Men kolla med byggnadskontoret så det inte blir något strul.

   Reply
 2. Sandra

  Jag ska kolla det hur det fungerar annars får vi ha kvar bygga vår carport fr Eksjöhus som vi skickat in bygglovsansökan om (med de ändringar kommunen kräver). Det är en hisklig resa det här, vi lär oss mycket!

  Kul m avropet för er!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *