Byggmöte / målning

Igår hade vi ett möte med byggaren för att prata om hur det går och vad som är på gång. Bygget går bra och snart är det dags för målarna att köra igång med att spackla väggar och tak. Fick även reda på att grunden är gjuten med snabbtorkande betong så plattan har antagligen torkat tillräckligt för att kunna fortsätta med badrummen och golven. Men dom kommer så klart att göra en fuktmätning på plattan först.
Vi fick OK på att börja måla fasaden så det tänker vi dra igång med snart. Nordsjö One Super Tech är färgen vi kommer att använda och den håller upp till 16 år enligt reklamen, vi får väl se om det stämmer 🙂  Nästa gång får barnen måla huset åt oss, då är dom 18 och 21 år!!!

nordsjo_one

7 thoughts on “Byggmöte / målning

 1. Nya huset

  Klokt av er att välja färg så att ni inte behöver måla så ofta. Hela vårt husbygge har baserats på känslan av att åren går fort och att vi vill ha så lite underhåll som möjligt. Dock har vi valt en fasadfärg som man behöver måla med var 5:e år de första gångerna. Den har vi valt då vi hade den på förra huset och gillade att jobba med den. Bäst är att man använde färglös färg efter ett par målningar och därmed kan man måla utsatta ytor (så som söderfasaden) oftare än andra.

  Reply
 2. Elin

  Hej! Vi håller också på att bygga ett Eksjöhus i Örebroregionen 🙂 undrar vad som fick er att välja denna färg? Det är ju verklig en djungel! Var det några problem att få tillåtelse att börja måla? Vi får vårt hus i augusti och vill också gärna måla innan hösten kommer.

  Reply
 3. daniel Post author

  Vi har fått bra pris på kakel, klinkers och färg då vi köpter detta från samma bygghandel och det är Nordsjö dom har i sitt sortiment. Dessutom har Nordsjö One fått bra omdömen i tester. Vårt nuvarande hus har vi målat med Demidekk Ultimat med bra resultat så även den hade varit ett alternativ om den funnits i sortiment.
  Var inga problemen att få tillåtelse, vi frågade byggaren och fick OK direkt.

  Reply
 4. Monica

  Vi har fått målat vårt hus med Alcros täckfärg Bestå. Det var en av de fyra utomhusfärger som helt klarade Folksams färgtest som kom 2015.
  Hade även turen att målningen ingick i priset för oss som beställde sitt hus på Myresjöhus Malmökontor.

  Reply
  1. daniel Post author

   Nej men där vi köpte färgen räknade och trodde ca 100 liter. Då ingick carporten i uträkningen. Får se vad det slutar på.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *